niedziela, 19 sierpnia 2012

Ciasto 3 Bit

Przepyszne ciasto na każdą okazję



Ciasto 3 Bit







SKŁADNIKI:
śmietanka36% -0,5 l
herbatniki petit 1 duża paczka podwójna
herbatniki petitki -1 paczka duża pojedyńcza
masło ekstra -2/3 kostki
masa krówka -1 puszka (510 g)
mleko -0,5 litra i 2 łyżki
bita śmietana w proszku -2 opak
budynie śmietankowe z cukrem -2 opak
czekolada ciemna na polewę -1 szt

PRZYGOTOWANIE:
Na dużej blasze układamy warstwę herbatników. 
Na herbatniki wykładamy masę krówkową. 
Przykrywamy herbatnikami. 
Budynie gotujemy w 1/2 litra mleka. 
Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. 
Wyłożyć budynie na herbatniki i znów przykryć budyń herbatnikami. 
Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną. 
Gotową śmietanę wyłożyć na herbatniki i przykryć ostatnią warstwę herbatnikami. 
Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka. 
Gotową polewą polać herbatniki. 
Schłodzić w lodówce.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)