wtorek, 7 sierpnia 2012

Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką


W moim domu cała rodzina uwielbia pierogi z owocami


Pierogi z brzoskwiniami i śmietanką



LAYMAN OD KUCHNI – BITWA NA PRZEPISY http://www.layman.pl/bitwa-na-przepisy 







SKŁADNIKI:
mąka -0,5 kg
sól
olej -2 łyżki
jajko -1 szt
woda ciepła -1 szkl
brzoskwinie świeże - 0,5 kg
cukier -3 łyżki
śmietana -4 łyżki


PRZYGOTOWANIE:

CIASTO:
 Z mąki, jajka, soli, oleju i wody zagnieść ciasto pierogowe
NADZIENIE: 
Brzoskwinie wydrylować, pokroić w kostkę, przełożyć do miski. Do brzoskwiń wsypać łyżkę cukru, dobrze wymieszać. Ciasto rozwałkować na cienkie placki, wykrawać krążki specjalną foremką do pierogów. Na środek krążka nałożyć nadzienie i zacisnąć foremkę. Gotowe pierogi gotować we wrzącej i osolonej wodzie. Pierogi wybierać łyżką cedzakową na talerze, polewać ubitą śmietaną z cukrem

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)