niedziela, 27 stycznia 2013

Kieszonki z fetą

SER FETA JEST  SŁONY I W TAKICH KIESZONKACH DOBRZE SMAKUJE
Kieszonki z fetą


SKŁADNIKI:
filet z piersi kurczaka- 1 podwójny
jajko -1 szt
sól i pieprz
ser feta - 150 g
płatki kukurydziane- 1 szkl
mąka -3 łyżki
tłuszcz


PRZYGOTOWANIE:
Ser feta pokroić w słupki. Płatki kukurydziane wysypać na ściereczkę,zmiażdżyć je wałkiem do ciasta. Filety drobiowe podzielić na 4 płaty. Piersi opłukać, osuszyć.W każdej piersi zrobić nożem nacięcie,aby powstała kieszonka,uważając przy tym, aby nie przeciąć mięsa na wylot. Do środka kieszonek włożyć słupki sera feta,brzegi lekko docisnąć,oprószyć kieszonki solą i pieprzem,obtoczyć w mące. Jajko roztrzepać z solą i pieprzem,zanurzać w jajku kieszonki,panierować w płatkach kukurydzianych. Kieszonki smażyć w głębokim tłuszczu na złoty kolor z obu stron.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)