niedziela, 23 czerwca 2013

Deser czereśniowy


Pyszny deser czereśniowy na upalne dni

Deser czereśniowy

SKŁADNIKI:
mleko skondensowane niesłodkie -1 puszka
galaretka truskawkowa - 2 opak
galaretka agrestowa -1 opak
czereśnie
listki mięty do dekoracji
PRZYGOTOWANIE:
Czereśnie opłukać, osączyć. Galaretkę agrestową i jedną truskawkową rozpuścić , każdą oddzielnie w 1 szkl wody. Następną galaretkę truskawkową przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić galaretki do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzone mleko skondensowane ubić, podzielić na 2 części. Do pierwszej części mleka dodać galaretkę agrestową, dobrze zmiksować. Drugą część mleka zmiksować z galaretką truskawkową. Z butelek plastykowych, odciąć spody, przepłukać zimną wodą, wlać galaretkę truskawkową, odstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Następnie na galaretce ułożyć ciasno czereśnie. Przykryć czereśnie kremem agrestowym, a gdy stężeje krem, wyłożyć krem truskawkowy, odstawić na 3 godz.do lodówki. Przed podaniem, butelki zanurzyć w gorącej wodzie. Na talerzyku ułożyć listki mięty, wyłożyć z butelek deserki,
udekorować czereśniami

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)