niedziela, 23 czerwca 2013

Domowa karkówka pieczona

 Najlepsza domowa karkóweczka

Domowa karkówka pieczona


















SKŁADNIKI:
1 kg karkówka bez kości
1 łyżeczka czosnek granulowany
1 łyżeczka kolendra
1 łyżeczka pieprz wielokolorowy
1 łyżeczka sól kamienna
krople tabasco do smaku
12 ziaren jałowiec
2 łyżki olej
1 łyżka zioła prowansalskie suszone


PRZYGOTOWANIE:
Rozetrzeć w młynku sól, pieprz, kolendrę, jałowiec, wymieszać z czosnkiem. Posmarować mięso olejem, skropić sosem tabasco i posypać zmieloną mieszanką od wewnętrznej strony. Zwinąć mięso w ciasny rulon, włożyć w siatkę do szynki, posmarować całość olejem i obtoczyć w ziołach. Włożyć do rękawa do pieczenia i odstawić na 12 godzin do lodówki. Mięso wyjąć z lodówki przynajmniej na 1 godz. przed pieczeniem. Piekarnik nagrzać do 175 stop. i piec 1,5 godz.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)