niedziela, 23 czerwca 2013

Roladki z ogórkiem i serem


Roladki drobiowe w innej odsłonie
Roladki z ogórkiem i serem










 SKŁADNIKI:
filety z piersi kurczaka- 1 szt podwójna
ogórek zielony - 2 szt
ser bałkański- 40 g
sól i pieprz
jajko -2 szt
mąka -2 łyżki
bułka tarta do obtoczenia
tłuszcz do smażenia
 PRZYGOTOWANIE:
Filety umyć, osączyć, rozbić tłuczkiem do mięsa. Mięso oprószyć solą i pieprzem. Ogórki obrać, pokroić w cieniutkie plasterki. Ser pokroić na kwadraty. Na każdym filecie ułożyć kilka talarków zielonego ogórka i sera. Filety zwinąć w roladki. Następnie jajka roztrzepać z solą i pieprzem. Roladki panierować w mące, jajku i tartej bułce. Usmażyć w głębokim tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Roladki podawać z ziemniakami.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)