poniedziałek, 26 sierpnia 2013

Migdałowiec


Kolejny przepis z akcji testowania z portalem ŚWIADOME ODŻYWIANIE.
Dziś przetestowałam migdały w płatkach.
Przygotowałam rewelacyjne ciacho migdałowe

Migdałowiec 






SKŁADNIKI:
herbatniki petit beurre- 2 paczki podwójne
śmietana kremówka 30% - 250 ml
czekolada gorzka - 4 łyżki rozpuszczonej czekolady
bita śmietana w proszku - 1 opak
masa krówka orzechowa - 1 puszka
budyń waniliowy -2 opak
mleko -0,5 l
migdały płatki - 75 g
masło - 2/3 kost

PRZYGOTOWANIE:

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Budynie ugotować w pół litra mleka, ostudzić. Ostudzone budynie utrzeć z masłem na krem. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno, dodać rozpuszczoną i schłodzoną czekoladę, ubić. Następnie ubić z bitą śmietaną. Spód blachy wyłożyć herbatnikami, wylać masę budyniową. Na masie budyniowej ułożyć herbatniki i wyłożyć masę kajmakową. Przykryć herbatnikami i wyłożyć, krem śmietankowy z czekoladą, trochę kremu zostawić na wierzch. Na wierzchu układamy herbatniki, smarujemy kremem śmietankowym, posypujemy uprażonymi na patelni migdałami.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)