sobota, 19 lipca 2014

frittata z warzywami na patelnię

Moja ulubiona frittata z warzywami na patelnię po polsku.
Frittatę przygotowałam dzięki smacznym produktom firmy IGLOTEX
Prawidłowo frittatę robi się na patelni,  ja  natomiast zapiekłam w piekarniku.


Frittata z warzywami na patelnię















SKŁADNIKI:
warzywa na patelnię po polsku ( iglotex)  - 2 opak  po 450 g
jajka - 6 szt
mleko - 3 łyżki
ser parmezan - 3 łyżki
sól
pieprz
bazylia
oliwa
ostra papryka
masło do formy
PRZYGOTOWANIE:
Na patelnię wlać odrobinę oleju, wyłożyć zamrożone warzywa, smażyć kilka minut.
Następnie do podsmażonych warzyw dodać przyprawy.
Do miski wybić jajka, dodać mleko , starty ser , sól i pieprz, rozmieszać widelcem do połączenia składników.
Naczynie żaroodporne ( u mnie forma na tartę)
wysmarować masłem, wyłożyć podsmażone warzywa i wylać masę jajeczną.
Zapiekać w piekarniku w 180 stop. do momentu ścięcia jajek.

2 komentarze :

  1. Też czesto kupuje takie warzywa, a nie wpadłam aby zrobić takie danie.
    Super...

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie u Ciebie Danusiu, mniam, narobiłaś mi smaka

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)