czwartek, 23 czerwca 2016

Batony owocowo-bakaliowe

W bardzo prosty sposób, przygotowałam czekoladowe batoniki z  bakaliami i owocami.
Porzeczki czarne dołożyłam, dlatego aby batony nie były za słodkie.
 Kwaskowe porzeczki idealnie , komponują się z czekoladą.
Czekoladę otrzymałam od SEMPRE, która jest bardzo dobra.
Sklep polecam z czystym sumieniem cukieteria.pl, można tam znależć wiele produktów bardzo dobrej jakości i w przystępnej cenie.

                                               Batony owocowo-bakaliowe                  











Składniki:
biała czekolada - 150 g  
morele suszone - 7 szt
orzechy włoskie - 35 g
rodzynki - 40 g
truskawki świeże - 3 szt
czarna porzeczka - 30 g
dżem wiśniowy - 3 łyżeczki
Przygotowanie :
Rozpuścić białą czekoladę w kąpieli wodnej.
Roztopioną czekoladę nanieść za pomocą pędzelka na dno i boki foremek , odstawić do lodówki na kilka minut.
Następnie orzechy włoskie kroje na mniejsze kawałki.
Truskawki, morele i rodzynki, kroję w kosteczkę.
Wszystkie składniki mieszam z dżemem wiśniowym.
Nadzienie wykładam na białą czekoladę, wyrównuję powierzchnię i zalewam resztą czekolady.
Wstawiam do lodówki na 4 godziny do stężenia.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)