wtorek, 12 września 2017

Konfitura-morelowo-miodowa

                                              
                                                     Konfitura-morelowo-miodowa



                                                                       #MyVictorinox






Przetwory z moreli nadają się do dań słodkich jak i 
wytrawnych.
Konfitura morelowa jest bardzo aromatyczna i delikatna.
Przepis na konfiturę zaczerpnełam ze strony Żródło

Składniki :
morele -1,60 kg
sok z cytryny - 4 łyżki
miód prawdziwy - 8 łyżek
Przygotowanie :
Morele przebrać, opłukać, osączyć na sicie.
Następnie każdą morelę wypestkować.
Pokroić owoce na kawałki, dodać miód i sok z cytryny, dokładnie wymieszać.
Przełożyć owoce do garnka, gotować na wolnym ogniu, przez około pół godziny.
Mieszając od czasu do czasu, aby konfitura się nie przypaliła.
Gorącą konfiturę nakładać do wyparzonych słoików, zakręcić, odstawić do góry dnem.
Zachowaj smak wakacji z Victorinox!

4 komentarze :

  1. Bardzo smakowicie wygląda Twoja konfitura. A kolor... piękny. Kusisz Danusiu. Nie ma to jak domowe przetwory :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Takie konfitury są mega smaczne :) Pysznie Danusiu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszna domowa konfiturka i w dodatku dość szybka w przygotowaniu :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ależ ma cudownie słoneczny kolor!
    Nabrałam na nią ogromnej ochoty :)

    OdpowiedzUsuń

Jestes napisz coś bedzie mi miło :)